Sokerimunkit pt.2 (n.12kpl)

Ainekset:

125 g voita/margariinia
2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
4 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
1,5 dl fariinisokeria
1-2 munaa
n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta)

Rypsiöljyä uppopaistamiseen.
  
Tee näin:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (jos käytät tuorehiivaa) tai n. 42 asteiseksi (jos käytät kuivahiivaa). Sekoita hiiva maidon joukkoon. 
Lisää maitoon suola, fariinisokeri, kardemumma sekä kananmunat.
Lisää jauhoista n. 4 dl ja sekoita seos tasaiseksi. 
Sulata margariini ja sekoita se taikinan joukkoon.
Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia joko käsin tai taikinakoukuilla. (Testasin itse käsin vaivaamista ja sujui yllättävän hyvin löyshköllä taikinalla.)
Lisää loput jauhoista samalla vaivaten. 
Muista, mitä löysempää gluteeniton taikina on, sitä pehmeämpi lopputulos.  

Ota taikinasta pieni pala, jota voit hyödyntää rasvan kuumuuden testauksessa. 
Muotoile munkit (n. 12kpl). 

Munkkien uppopaisto-ohje löytyy täältä.

Pyöritä munkit vielä sokerissa ja nauti!




Kommentit