Runebergin tortut

28 kappaletta (pieniä "normaalin" muffinssin kokoisia)

Ainekset:

300 g voita/margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
100g (= 2 ½ dl) mantelijauhoja
3 dl hienojauho seosta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl mehua/maitoa

Koristeeksi:
4 dl tomusokeria + 3 rkl vettä
vadelmamarmeladia/-hilloa


1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteen kanssa vuorotellen vaahtoon.
4. Jaa taikina kahdella lusikalla muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min
5. Laita vadelmahilloa jokaisen muffinin päälle ja pursota tomusokeri kuorrutetta renkaaksi hillon ympärille.



Kommentit