Korean fried chicken

Ainekset:
320 g kanaa
1tl valkosipulijauhetta
1tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 rkl maissitärkkelystä
25ml Soijakastiketta
25 ml vettä
13g hunajaa
 srirachaa

Tee näin:
Pilko kanat pieniksi haluamasi kokoisiksi paloiksi
Mausta kanat valkosipuli-, paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita maissitärkkelys kanapaloihin huolella. 
Paista kanoja tilkassa öljyä n. 8min tai kunnes ne ovat kultaisen rapeita.
Sekoita kastikkeeksi soijakastike, vesi, hunaja ja oman maun mukaan srirachaa erillisessä kulhossa. Itse olen käyttänyt erittäin vähän srirachaa (puhutaan siis muutamista tipoista :D). 
Kaada kastike kypsien kanapalojen päälle ja kiehauta kastike tahmeaksi. 

Lisää päälle halutessasi seesaminsiemeniä. Tarjoile riisin kanssa. 

 Haluan mainita, että tämän ruuan minulle inspiroi Lontoossa sijaitseva Korean Bistro Bibida, joka myy aivan taivaallista gluteenitonta korealaista fried chicken'iä, eli jos Lontooseen lähtee niin täältä lämmin suositus kyseiselle ruokapaikalle. 


Kommentit