Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1tl inkivääriä raastettuna
1 tl currya
½ tl korianteria
½ tl kurkumaa
Ripaus chilihiutaleita
1 prk kikherneitä
1 prk tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 fond du chef vegetable
1 prk kookosmaitoa
Ripaus mustapippuria
½ tl suolaa
½ tl garam masalaa
1 tl sokeria, tarvittaessa
1-2 rkl vaaleaa gluteenitonta hienojauhoseosta, tarvittaessa
Halutessasi 100g pinaattia
Tee näin:
Valmistele pilkottavat. Hienonna sipuli, raasta inkivääri, murskaa tai pilko valkosipuli.
Lämmitä oliiviöljy isolla paistinpannulla.
Paista sipulia öljyssä muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri, curry, korianteri, kurkuma ja chilihiutaleet.
Paista seosta parin minuutin ajan tai kunnes haistat mausteiden aromin.
Huuhtele kikherneet ja paahda niitä hetken mausteiden keskellä.
Sekoita joukkoon kasvisliemikuutio, vesi, tomaattimurska ja kookosmaito.
Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
Hauduta keskilämmöllä n. 20 minuutin ajan kunnes koostumus on haluamasi. (Olen satunnaisesti lisännyt 1-2 rkl vaaleaa hienojauhoseosta, jos olen halunnut koostumuksesta vielä tiiviimpää.)
Lisää halutessasi pinaatti.
Mausta lopuksi garam masalalla. Maista suolan ja sokerin tarve.
Kikhernecurryn voi tarjoilla vaikka riisin kanssa, tai esimerkiksi pastakastikkeena.
Kastikkeen päälle sopii mainiosti lime, tuore korianteri tai vaikkapa kreikkalainen jogurtti.
Alkuperäinen resepti löytyy osoitteesta https://theplantbasedschool.com/chickpea-curry/#wprm-recipe-container-55478
Kommentit
Lähetä kommentti