Ainekset:
4 levyä mama riisinuudeleita
1 sipuli
3 kevätsipulin vartta
4 valkosipulinkynttä
400 g katkarapuja
125 g maustamatonta tofua
2 rkl fariinisokeria
2 rkl/ 70 g tomaattipyrettä
1 rkl etikkaa
0,6 dl kalakastiketta ("fish sauce")
½ kanaliemikuutio
2 kananmunaa
1 dl ituja
Lime
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl valkopippuria
Ripaus chilihiutaleita
Maapähkinärouhetta
Tee näin:
Valmistele ainekset.
Purista tofusta ylimääräinen neste kankaaseen, esim.puhtaaseen keittiöliinaan ja pilko se pieniksi palasiksi (itse tein noin 0,5cmx0,5cm kuutioita).
Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Pilko kevätsipulin varret.
Sekoita omassa pienessä kulhossa keskenään kastike, eli kalakastike, tomaattipyre, etikka, halutessasi chilihiutaleita sekä puolikas kanaliemikuutio.
Paista tilkassa öljyä sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon fariinisokeri ja aiemmin tehty kastike. Sokerin sulattua kaada kastike takaisin omaan astiaansa.
Paista katkaravut ja mausta ne valkosipulijauheella sekä valkopippurilla. Itse käytin esikypsennettyjä pakastekatkarapuja, jolloin sulatin niitä pannulla. Siirrä ravut omaan astiaansa.
Paista tofupalat. Laita riisinuudelit likoamaan paiston ajaksi kädenlämpöiseen veteen. Tofun ollessa rapeata kaada kädenlämpöinen vesi pois ja lisää tilalle kiehuvaa vettä. Anna liota hetken aikaa ja kaada vesi pois.
Lisää nuudelit pannulle kastikkeen kera. Sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon idut ja kevätsipulin varret sekä pannun reunaan kananmunat. Paista munat samalla niitä sekoittaen.
Kananmunien ollessa kypsiä, lisää pannulle vielä katkaravut ja sekoita huolella.
Tarjoile limen sekä maapähkinöiden kera.
Kommentit
Lähetä kommentti