Kinderkakku

Ainekset:

Pohja:
160 g (1 pkt) gluteenittomia digestive-keksejä
65 g margariinia/voita

Valkosuklaatäyte:
n. 200g valkosuklaata
(huomioi gluteeniton löytyy esim. Pandalta)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 liivatelehteä
2,5 rkl kiehuvaa vettä

Maitosuklaatäyte:
n. 180 g maitosuklaata 
n. 50 g tummaa suklaata
(huomioi näissäkin gluteenittomuus, löytyy mm. Pandalta)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
3 liivatelehteä
2,5 rkl kiehuvaa vettä

Tee näin:

Aloitetaan keksipohjasta. Levitä (26cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata voi ja jauha keksit muruiksi. Tässä auttaa varmasti monitoimikone, mutta itse murskasin kaulimella kahden pakastepussin sisällä monitoimikoneen puuttuessa. 
Lisää keksimurskaan sulatettu voi ja sekoita.
Painele seos irtopohjavuokaan, apuna voi käyttää esimerkiksi lusikkaa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Aloita sinä aikana valkosuklaan sulattaminen. 
Suklaan voi sulattaa vesihauteessa tai mikrossa (itse poltan suklaan helposti mikrossa sulattaessa).
Vaahdota kerma, voit halutessasi vaahdottaa koko 5dl ja käyttää valkosuklaaosaan puolet ja maitosuklaaosaan puolet. 
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja aseta ne pienempään kulhoon/lasiin. Kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita. 
Vatkaa tuorejuusto, sokeri sekä vanilliinisokeri kevyesti. Lisää n. 1/3 valkosuklaatäytteen kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi. 
Sula valkosuklaa lisätään seokseen kahdessa erässä, vaahdota nopeasti. 
Kaadetaan liivate ohuena nauhana valkosuklaatuorejuustoseokseen samalla voimakkaasti vatkaten. 
Nostele loput kermavaahdosta täytteen sekaan varovaisesti. 
Kaada valmis valkosuklaatäyte keksipohjan päälle, tasoita ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Toistetaan prosessi maitosuklaatäytteelle. 
Liuota liivate kylmässä vedessä. 
Sulata maitosuklaa sekä tummasuklaa yhdessä vesihauteessa tai mikrossa.
Vaahdota tässä vaiheessa loppukerma, jos et tehnyt sitä jo valkosuklaatäytteen tekovaiheessa.
Purista liivatteista kylmä vesi ja kaada päälle kiehuva sulattaaksesi liivatteen. 

Vatkaa tuorejuusto sekä vanilliinisokeri kevyesti. 
Lisää 1/3 kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi. 
Suklaaseos lisätään taas kahdessa erässä, vaahdota nopeasti.
Kaadetaan liivate ohuena naruna seokseen samalla voimakkaasti vatkaten. 
Nostele loppukermavaahto suklaatäytteen joukkoon.
Kaada maitosuklaatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita. 

Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli (kakku hyytyy jo muutamassa tunnissa, mutta muuttuu maukkaaksi vasta pidemmän ajan kuluttua). 
Itse sanoisin kakun olevan parhaimmillaan 24h kuluttua hyytymään laittamisesta.  

Koristele kakku haluamallasi tavalla, huomioithan taas koristeiden gluteenittomuuden. 
Meillä käytössä oli mm. Kinder-munia, Kinder-Max-patukoita sekä Kinder mini-eggs.



Kommentit