Ainekset:
250g jauhoja
(1dl maissijauhoja, loput 2,25dl Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta)
3 rkl (oliivi)öljyä
3 rkl vettä
3 kananmunaa
Tee näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään siten, että sekoitat kokoajan lisää jauhoja munien, veden ja öljyn kanssa käsin vaivaten.
Ainesten ollessa sekaisin jatka vaivaamista, kunnes taikinasta tulee tasainen ja venyvän oloinen. Taikinan ei tarvitse täysin venyä. Jos taikina jää sormiin kiinni, lisää jauhoja.
Jaa taikina 4 osaan ja ala kaulimaan suorakaiteen malliseksi jauhotetulla pöydällä, tai esimerkiksi silikonisen leivonta-alustan päällä.
Pyri kääntämään taikina ainakin pariin otteeseen.
Kauli taikinasta erittäin ohut, se kuitenkin turpoaa keitettäessä.
Leikkaa esimerkiksi pitsaleikkurilla suoria pitkiä spagetteja tai haluamaasi muotoa.
Siirrä sivuun odottamaan keittämistä ja toista kaikilla taikinan osilla.
Keitä pastaa parin minuutin ajan kiehuvassa, suolatussa ja öljytyssä vedessä.
Huuhtele keittämisen jälkeen viileällä vedellä, jotta estetään pastan klimppiintyminen.
Tarjoile haluamallasi tavalla. Pasta on parhaimmillaan heti keittämisen jälkeen.
Kommentit
Lähetä kommentti