Sienirisotto

 Ainekset:

200g sieniä
(itse käytin tuoreita herkkusieniä, mutta kanttarellit sopisivat varmasti myös hyvin)
50g margariinia tai voita
2 pientä sipulia
3 dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 fond du chef vegetable tai gluteeniton kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
timjamia (tuoretta tai kuivattua)


Tee näin:

Puhdista sienet tarvittaessa. 
Viipaloi sienet ja hienonna sipuli haluamasi kokoiseksi.
Haihduta sienistä ylimääräinen neste kuumalla vokkipannulla tai paksupohjaisessa kattilassa.
Lisää 25g voita ja sipulit pannulle.
Kuullota sipulit ja siirrä sitten toiseen astiaan riisin kypsennyksen ajaksi.

Sulata pannulla 25g voita ja lisää joukkoon risottoriisit. 
Kuumenna kunnes riisi on kuultavaa.
Liuota kasvisliemikuutio kuumaan veteen. (Huomioithan riisipakkauksessa olevan nestemäärän suuntaa antavana veden määrässä.)
Lisää kasvislientä muutama desi kerrallaan riisin joukkoon. Sekoita välillä.
Anna imeytyä ennen kuin lisäät seuraavat desit.  
Keitä riisit kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla n. 18 minuutin ajan. 

Lisää risottoriisin joukkoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla (0,5-2 tl) ja sitruunamehulla.

Tarjoile sellaisenaan tai vaikka parmesaaniraasteen kanssa.



Kommentit