Ainekset:
4 dl sunnuntai gluteeniton jauhoseos
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¼ dl öljyä
2 ½ dl maitoa (käytin puolet gluteenitonta kauramaitoa)
n.3 pientä omenaa / 2dl omenaraastetta
1 dl juustoraastetta
Tee näin:
Raasta omenat.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
Sekoita omenaraaste, öljy, maito ja juustoraaste kuivien aineiden kanssa tasaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele kämmenellä (käsien kostutus helpottaa tasoitusta) taikinapalat pyöreiksi, noin 1 cm paksuisiksi teeleiviksi. Pistele haarukalla ja vedä leipään risti keskelle taikinapyörällä.
Ripottele halutessasi teeleivän päälle vielä juustoraastetta.
Kypsennä leipiä uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia 225 asteessa.
Kommentit
Lähetä kommentti