Intialainen linssikeitto, noin 4 annosta

 Ainekset: 

1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl currya
2 keskikokoista porkkanaa
2 tl tuoretta inkivääriraastetta
7 dl vettä
1 gluteeniton kasvisliemi
2 dl kuivia punaisia linssejä tai 230g tarjoiluvalmiita punaisia linssejä
400-500g tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl garam masala -maustetta
½ tl kurkumaa
½ tl suolaa 
1/4 tl mustapippuria


Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Tein itse valkosipulin kynsistä ohuita viipaleita.
Viipaloi porkkanat, voit halutessasi puolittaa viipaleet. Raasta inkivääri, koen itse helpommaksi leikata erittäin pienikokoisia paloja.
Huuhtele linssit siivilässä. 
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuliseos ja curry-mauste. Huomioi, että nämä palavat helposti pohjaan.
Lisää joukkoon porkkanat ja raastettu inkivääri.
Lisää vesi sekä kasvisliemi. Jos käytät kuivattuja linssejä, lisää ne myös nyt.
Keitä miedolla lämmöllä 10 min ajan. 
Lisää tarjoiluvalmiit linssit, tomaattimurska ja ruokakerma sekä sitruunamehu ja mausteet. 
Anna kiehua muutaman minuutin ajan hiljalleen.
Voit syödä keiton sellaisenaan tai soseutettuna. 
Keiton päälle voit laittaa jogurttia koristeeksi.

Kyseinen keitto on erittäin helppo ja nopea tehdä.



Kommentit