Grov-sämpylät (semper)

 Ainekset:

500g Semper Karkeaa jauhoseosta (Grov-mix)
4 dl vettä 
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1 rkl hunajaa tai 1 porkkana
1 dl kaurahiutaleita


Liuota hiiva lämpimään veteen (tuore 37 astetta, kuiva 42 astetta), suosittelen laittamaan jo yleiskoneen kulhoon.
Lisää öljy, suola sekä jauhoseos ja kaurahiutaleet. Raasta porkkana ja lisää sekaan.
Sekoita yleiskoneella väh. 4 min ajan. Suosittelen kuitenkin pidempää aikaa, itse suosin noin 15-25 minuuttia. 
Kostuta kädet (tai kauha) kylmällä vedellä ja muotoile noin 10 sämpylää. Muotoile sämpylöistä mahdollisimman pallomaisia.
Ripottele sämpylöiden päälle hieman jauhoja ja vedä terävällä veitsellä pintaan kevyt viilto. 
Älä kohota sämpylöitä, minulla kohotuksen jälkeen sämpylät ovat aina läsähtäneet aivan ohuiksi. 
Paista uunissa 200 asteessa kiertoilmalla noin 25 minuuttia.





Kommentit