Laskiaispullat pt.2, 14kpl

Ainekset:

125g voita
2,5 dl maitoa (kevyt tai täysi)
25g tuorehiivaa
4 tl = 8g kardemummaa
3/4 tl suolaa
1,5 dl fariinisokeria
1 muna
470 g (6 dl) Virtasalmen vaaleaa hienojauhoseosta

Päälle:
1 muna
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. 
Lisää seokseen kardemumma, suola, fariinisokeri ja voisula. Sekoita. 
2/3 osaa (4dl) jauhoista lisätään pikkuhiljaa samalla sekoittaen.
Tämän jälkeen sekoitetaan joukkoon muna. (Tähän asti hoidin sekoittamisen vispilällä)

Lisää loput jauhot sekoittaen taikinakoukulla tai yleiskoneessa. Vaivaa taikinaa käsin, taikinakoukuilla tai yleiskoneella vähintään 5 minuutin ajan. Taikina tiivistyy tässä vaiheessa.
Suosittelen lisäämään jauhot erittäin rauhallisesti miettien jatkuvasti tarvitseeko taikina lisää jauhoa, jo suhteellisen löysällä taikinalla saa jauhojen avuilla muotoiltu pullat. 
Muotoile pullat kuivin käsin jauhojen avulla. 

Anna kohota peitettynä noin 30 minuutin ajan, kunnes voitele pullat munalla ja lisää päälle raesokeria.

Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia 200 asteessa, ilman kiertoilmaa.


Vinkkejä gluteenittomiin pulliin:

Mitä löysempi taikina ja mitä kauemmin sitä jaksaa vaivata, sitä pehmeämmät pullat.
Mieluummin liian pehmeitä pullia kuin liian kovia,
liiallinen jauhomäärä aiheuttaa kovuuden erittäin helposti.
Valmiit jauhoseokset sisältävät psylliumin valmiiksi,
eikä sitä sen takia tarvitse lisätä erikseen taikinaan.
Vaihtaessasi toiseen jauhoseokseen mittaa jauhot grammamääräisesti,
dl määrä voi vaihdella reilusti.

Gluteenittomat pullat kovettuvat huomattavasti nopeammin kuin vehnästä leivotut,
suosi pakkasessa säilytystä, jos niitä ei syödä samana päivänä.







Resepti sovellettu kinuskikissan gluteenittomasta pullareseptistä. 
https://www.kinuskikissa.fi/gluteeniton-pulla

Kommentit