Ainekset:
Schär classic -leipä (itse käytin 3 kpl)
kasvisliemijauhe ( tai -kuutio)
2 kpl liivatelehti
1. täyte
200g maksapasteija
100g valkosipulituorejuusto
n. 2 kpl maustekurkkua
n. 1dl kurkkua (paloina)
n. 85 g sinihomejuustoa
1,5 prk ranskankermaa
n. 100 g kinkkua
2. täyte
0,5 prk ranskankermaa
300g ruohosipulituorejuustoa
1,5 dl kurkkua (paloina)
n. 0,5 kpl maustekurkkua
kuorrute
100g ruohosipulituorejuustoa
100g valkosipulituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
koristeet
kinkkua
kurkkua
viinirypäleitä
tomaattia
ituja
persiljaa
yms.
Pilko kaikki 1. täytteen ainekset pieniksi paloiksi ja sekoita kaikki keskenään.
Pilko kaikki 2. täytteen ainekset pieniksi paloiksi ja sekoita keskenään.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutin ajaksi. Kiehauta samalla vettä.
Laita (1dl) kiehuvaan veteen 1tl kasvisliemijauhetta (vaihtoehtoisesti liemikuutiosta palanen). Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liota ne kiehuvaan kasvisliemiveteen.
Leikkaa leivistä reunat pois. Kostuta leipäpalaset kasvisliemivedellä.
Lisää ensimmäisen leipäkerroksen päälle 1.täyte. Sitten leipäkerros ja 2. täyte. Lopuksi vielä kolmas leipäkerros. Tässä välissä on hyvä laittaa pieni paino (esimerkiksi muovinen leikkuulauta) hetken ajaksi kakun päälle.
Kolmannen leipäkerroksen päälle levitin hieman 1. täytettä sitä jäädessä runsaasti yli. Tämän päälle levitetään kuorrute tasaisesti ja koristellaan haluamillaan koristeilla. Itse säilytin kakkua jääkaapissa yön yli ennen koristelua, mutta muutama tuntikin riittää.
Kommentit
Lähetä kommentti