Korvapuustit (n. 15kpl)

 Ainekset:

3dl maitoa
25g hiivaa
2tl psyllium-jauhetta
1 kananmuna
1dl sokeria
1tl suolaa
2tl kardemummaa
75g margariinia/voita
noin 6 dl gluteenitonta hienojauhoseosta
(itse käytin virtasalmen)

täytteen ainekset:
50g margariinia
0,5dl sokeria
kanelia

 1 kananmuna
raesokeria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota lämpimässä 10 minuuttia.
Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmitetty margariini ja n. 4dl jauhoista.
Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella muutaman minuutin ajan. (Kauan sitten saaneeni vinkin mukaan, mitä kauemmin jaksaa vatkata, sitä pehmeäpää.)
Lisää loput jauhot ja vaivaa käsin taikinan joukkoon. Suosittelen lisäämään pikkuhiljaa, sillä minusta jauhoja olisi voinut mennä hieman pienempi määrä kuin 6dl.
Kauli taikina levyksi hyvin jauhotetulla pöydällä. Voitele levy margariinilla ja lisää päälle sokeri ja kaneli.
Kääri levy rullalle. Leikkaa vinottain paloja. Tavoitteena on kolmiomaiset palat, jonka toinen sivu on noin 3 cm ja toinen noin 1 cm.
Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina peukalolla pullan päältä.
Kohota pullia lämpimässä vielä 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa keskitasolla 10-15 minuuttia. 





Muokattu Marjo Jokisen reseptin pohjalta.

Kommentit