Porkkanakakku

Ainekset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
240 g (vajaa 2 dl) tummaa siirappia
4 keskikokoista porkkanaa
(käytin 2,5 isoa porkkanaa)
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
½ - 1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
200 g margariinia tai voita 

Pinnalle:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria


 Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon siirappi ja sokeri.
 Kuori ja raasta porkkanat. 
Lisää kulhoon loput ainekset eli porkkanaraaste, jauhoseos, leivinjauhe, kardemumma, kaneli, vanilliinisokeri sekä margariini. 
Vatkaa taikina tasaiseksi. 

Kaada taikina voideltuun vuokaan (Veikkaan, että irtopohjavuoalla saisi kauneimman lopputuloksen. Halkaisija 24cm). 
Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa tunnin ajan. 
Kiertoilmassa riittää noin 40 minuuttia. 
Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri. 
(Voit halutessasi lisätä joukkoon pestyn limetin, sitruunan tai appelsiinin kuorta)
Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle, anna levätä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Porkkanakakku säilyy jääkaapissa useita päiviä, ja maku vaan paranee ajan kuluessa!


Kommentit