Ainekset:
Pohja:
200 g gluteenittomia digestive keksejä
100 g voita/margariinia
Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g gluteenitonta valkosuklaata
(esimerkiksi Pandan suklaa käy)
2 dl kuohukermaa
Vadelmatäyte:
200-400 g vadelmia
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g vadelmatuorejuustoa
(Voi korvata vaniljatuorejuustolla ja jättää välistä vanilliinisokerin lisäämisen)
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 vaniljatanko
3 rkl kiehuvaa vettä
Pohja:
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Sulata voi ja hienonna keksit joko käsin tai tehosekoittimessa.
Sekoita keskenään. Painele seos vuoan keskelle n. 1/2 cm paksuudelle ja laita vuoka jääkaappiin.
Valkosuklaatäyte:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita maitorahka, maustamaton tuorejuusto ja sokeri keskenään.
Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa (vesihauteella saat kätevästi kiehautettua veden siinä samassa). Purista liivatteista kylmä vesi pois ja liota ne kuumaan veteen.
Vatkaa liivatteet tuorejuustomaitorahkaseokseen ja lisää sen jälkeen sula suklaa.
Vatkaa kerma ja kääntele se suklaaseoksen joukkoon.
Kaada seos hieman jäähtyneen keksipohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
Laita jääkaappiin hyytymään vadelmatäytteen valmistamisen ajaksi.
Vadelmatäyte:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta vadelmat kattilassa.
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon vadelmatuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri sekä vaniljatangon siemenet. (Saat siemenet vaniljatangosta helposti pois leikkaamalla tangon halki terävällä veitsellä pystysuunnassa ja kaapimalla siemenet veitsen avulla pois.)
Purista liivatelehdistä kylmävesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
Kaada liivate kermatuorejuustoseokseen ja vatkaa.
Lisää kiehuneet vadelmat.
Kaada seos valkosuklaatäytteen päälle tasaisesti.
Hyydytä mieluiten seuraavaan päivään, mutta muutama tuntikin varmasti riittää.
Koristele kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.
Itse käytin tuoreita mansikoita, valkosuklaata sekä itsetehtyjä marenkeja, joiden ohjeen löydät täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti