Mustikka kuppikakut

Muffinssi tulee samalla tavalla kuin mustikkamuffineissa. Kertauksen vuoksi laitan kuitenkin koko reseptin. 

Ainekset:

1 kananmuna
1 dl sokeria
100g margariinia
½ dl kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin semper hienojauhoseosta 1dl, sekä Viljasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl vanilliinisokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
2 dl mustikoita (pakastemustikoita tai ihan tuoreita)
Kuorrutteen ainekset:
n. 1 rkl mustikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
25 g voita
n. 1 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa


Sekoita keskenään kananmuna, sokeri ja sulatettu margariini. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kera kananmuna, sokeri, margariini seokseen. 
Lisää lopuksi mustikat, ja sekoita varovaisesti. 
Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin, joita tulee n. 12 kappaletta
Paista 200-asteessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Purista mustikoiden mehu siivilän avulla erilliseen astiaan.
Sekoita tuorejuustoon pehmitetty voi sekä tomusokeri.
Lisää kerma osissa ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Lisää vielä mustikkamehu ja vatkaa.
 (Tässä vaiheessa lisäsin vielä hieman tomusokeria sillä kuorrutteeni oli vielä hieman liian löysää)

Laita kuorrute pursotuspussiin ja kuorruta muffinssit haluamallasi tavalla.







Kommentit