Suklaakääretorttu

Ainekset:

Pohja: 
4 kananmunaa
1¼ dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhoja
½ tl leivinjauhetta
sokeria leivinpaperille käännettäessä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunamehua


1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne sitten munasokeri-vaahdon kanssa. 
3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia keskitasolla. Otettuasi pohjan uunista, kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjan puoleinen leivin paperi taikinasta. 
5. Vatkaa täytteeseen kerma ja tomusokeri vaahdoksi. 
6. Sekoita tuorejuuston joukkoon vanilliinisokeri ja sitruuna.
7. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. 
8. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa se kääretortuksi leivinpaperin avulla.
9. Laita torttu maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi (vaihe ei ole pakollinen, itse en sitä ainakaan tehnyt).


Kommentit