Ainekset:
(itse teen melko useasti vain puolikkaan annoksen, ja siitä tulee noin 8 kpl pannukakkuja,
ainesmäärä löytyy sulkujen sisältä)
6 (3) kananmunaa
2 (1) tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3,5 (1,7) dl gluteenitonta jauhoseosta
2,8 (1,4) dl maitoa
1. Erottele kananmuna valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset suolan kera vaahdoksi.
2. Lisää keltuaisten joukkoon jauhot, leivinjauhe sekä maito. Sekoita.
3. Yhdistä seokset kaatamalla valkuaisvaahto varovasti toiseen kulhoon. Sekoita varovasti ettei vaahdon kuohkeus katoa.
4. Älä lämmitä paistinpannua liian kuumaksi, jotta pannukakku saisi tasaisen ruskean värin. Rasvaa ei ole pakko käyttää paistamisessa. (Ensimmäisistä pannukakuista itselläni tulee aina erittäin vaaleita ja siitä sitten tummenee paistamismäärän kuluessa)
6. Huomattuasi pari kuplaa pannukakun päällä, käännä.
Herkuttele pannukakut, minkä kanssa haluat. Itse olen käyttänyt tarjoilutilanteesta riippuen turkkilaista jogurttia tai kermavaahtoa;)
Kommentit
Lähetä kommentti