Ainekset:
2tl eli ½pss kuivahiivaa
2tl hunajaa
2 rkl lämmintä vettä
6dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin 1dl kaurajauhoja ja loput hienojauhoseosta)
(1½tl ksantaania)
3dl lämmintä maitoa
2 vatkattua kananmunaa
1tl viinietikkaa
3rkl piimää (tai kermaviiliä)
1 tl hienoa merisuolaa
noin 20 kirsikkatomaattia
noin 20 kivetöntä oliivia
oliiviöljyä ja merisuolakiteitä pinnalle
1.Mittaa hiiva, hunaja ja lämmin vesi kulhoon ja anna tekeytyä 10-15 min, kunnes seokseen muodostuu vaahtoa.
2. Siivilöi jauho kulhoon. Lisää ksantaani, hiivaseos, lämmin maito, kananmunat, viinietikka, piimä ja suola. Sekoita huolellisesti.
3. Levitä/painele taikina voideltuun vuokaan (n.33x23cm kooltaan) ja aseta taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunnin ajaksi.
4. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Painele tomaatit (tee viilto tai puolita, että mehukkuus leviää leipäänkin) ja oliivit leipään. Valuta päälle oliiviöljyä ja merisuolakiteitä.
5. Paista uunissa 30-40 minuuttia.
Voit halutessasi laittaa päälle myös valkosipulia.
Focaccia on parhaimmillaan tuoreena.
Kommentit
Lähetä kommentti