Täytetyt sydämet, 30 kpl

Ainekset:

125g voita
1dl sokeria
70g manteli jauhetta
1 kananmuna
2½ dl hienojauhoja
(käytin semper hienojauhoseosta)
vajaa ½tl suolaa
Koristeluun:
mantelirouhetta
1 valkuainen
Suklaaseos:
3rkl voita/margariinia
1dl tomusokeria
2rkl vanilliinisokeria
1 keltuainen
1rkl kaakaojauhetta
1rkl kahvia


Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri. Laita seos jäähtymään jääkaappiin n. 45 minuutiksi.
Sekoita seosta jähmettymisen jälkeen ja lisää mantelijauhe ja kananmuna. 
Sekoita jauhot ja suola yhteen. Lisää jauhosuolaseos. 
Pane taikina jääkaappiin 60 minuutiksi.
Kauli taikinaa ja ota siitä piparkakkumuotilla noin 60 sydäntä.
Vatkaa valkuaista kevyesti ja voitele sitä joka toisen sydämen päälle ja ripottele valkuaisen päälle manteleita.
Paista sydämet uunissa 175 asteessa n.7-9 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Hiero rasva, tomusokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja keltuainen. Lisää kahvi.
Levitä suklaaseos sydämille joilla ei ole manteleita, pane loput sydämet päälle mantelipuoli ylöspäin.


Kommentit