Ainekset:
Pohja:
100g margariinia
1 muna
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2rkl vettä
Täyte:
n. 300g jauhelihaa
n. 300g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
1 tl suolaa
1dl kermaa
2 munaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
½ tl paprikajauhetta(käytin chiliä)
1tl yrttimausteseosta
1½dl juustoraastetta
1tl yrttimausteseosta
1½dl juustoraastetta
1. Yhdistä margariini ja muna sähkövatkaimella. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Voitele muffinipellin "kolot" tai pienet vuoat, johon suunnittelit piiraat tekevän. Painele taikinaa pohjalle ja reunoille, mutta älä aivan ylös asti. ( Voit käyttää vettä muotoilun helpottamiseksi. Muista, että taikina irtoaa kyllä pellistä paiston jälkeen.)
3. Valmista täyte: Hienonna sipuli ja paprika.
Paista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Lisää hienonnettu paprika ja mausta ½ tl suolaa.
4. Sekoita kulhossa kerma, munat, loput mausteet ja juustoraaste. Sekoita jäähtyneen jauhelihaseoksen kanssa.
5. Täytä piiraat.
6. Paista 200-asteessa uunissa 30 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja irrota sitten vuoasta.
Itsellä jäi täytettä yli. Paistoin sen pannulla ja siitä sai hyvää lisuketta ruokaan.
5. Täytä piiraat.
6. Paista 200-asteessa uunissa 30 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja irrota sitten vuoasta.
Itsellä jäi täytettä yli. Paistoin sen pannulla ja siitä sai hyvää lisuketta ruokaan.
Kommentit
Lähetä kommentti