Laskiaispullat

30 KPL

Ainekset:

5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 ½ tl psylliumkuorijauhetta
(en toisella kerralla käyttänyt olleenkaan, lisäsin vain ksantaania 1tl)
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
1 rkl kardemummaa
200 g margariinia/voita
n. 10 dl gluteenitonta jauhoseosta
Voiteluun: kananmuna
Pinnalle: raesokeria, mantelilastuja tai pähkinärouhetta
Täytteeseen: vispikermaa, hilloa

1. Lämmitä maito kuumaksi. ( niin kuumaksi että se on lämmintä vielä 10 min päästä )
2. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 min
3. Sekoita kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma, 6 dl jauhoseosta keskenään.
4. Lisää nesteeseen muna, puolet kuivista aineista ja margariini, sitten loput kuivista aineista. Sekoita.
5. Kaada yleiskoneeseen ja anna pyöriä samaan aikaan kun lisäät 4 dl jauhoseosta taikinaan.
6. Anna pyöriä n. 10 minuuttia
7. Jaa taikina kolmeen osaan pöydälle. Tee niistä tankoja ja jaa ne 10 osaan jauhotetulla pöydällä.
8. Pyörittele palat pulliksi käsien välissä.
9. Kohota hetki pellillä. Voitele pullat ja lisää raesokeri.
    Jos et käytä psylliumkuorijauhetta, niin kohota pellillä (lämpimällä) n. 45 minuuttia.
10. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 min.
11. Jäähdytä ja lisää täyte.


VINKKI:
Mitä löysempää taikina on sitä pehmeämpi taikina ja mitä kauemmin antaa pyöriä yleiskoneessa sitä parempaa. :)



Kommentit