Porkkanateeleivät

Ainekset:

1 porkkana
4 dl tummaa sunnuntain gluteenitonta jauhoa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1/4 dl öljyä
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta


1. Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. 
2. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
4. Sekoita porkkanaraaste, öljy, maito ja juustoraaste kuivien aineiden kanssa nopeasti tasaiseksi.
5. Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele kämmenellä taikinapalat pyöreiksi, noin 1 cm paksuisiksi teeleiviksi. Pistele haarukalla ja vedä leipään risti keskelle taikinapyörällä.
6. Kypsennä leipiä uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia (225 astetta).



Kommentit