Raparperipiirakka ja vaniljakastike


Raparperipiirakka

Ainekset:

2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl ruoka-/kuohukermaa
100 g sulatettua margariinia tai voita
1 dl täysjyväriisijauhoa tai mantelijauhetta
1 ½ dl semper hienojauhoseosta
1tl leivinjauhetta

Päälle:

3-5 raparperia pilkottuna

Pinnalle:

½ dl sokeria
1 dl ruoka-/kuohukermaa
1 muna


1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula sekä jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (ø24-26 cm).
5. Ripottele päälle reilusti raparperinpaloja.
6. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja kaada ohuena nauhana raparperipalojen päälle.
7. Paista piirasta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa halutessasi piirakan kanssa vaniljakastiketta.














Vaniljakastike, 1l

2 munaa
4rkl sokeria
1l nestettä (10dl) (jos haluat rasvaisempaa laita enemmän kuin 1dl ruokakermaa ja vähemmän maitoa, eli nesteet ovat maitoa ja ruokakermaa.)
4 ½rkl perunajauhoja
1rkl vanilliinisokeria

Tee näin:

Sekoita muna, sokeri, neste ja perunajauhot vispilällä paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Mausta vanilliinisokerilla. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria, ettei jäähtyessä vaniljakastikkeen päälle tule kuorta.



Kommentit