Siirry pääsisältöön
- Mitä kauemmin taikinaa vaivaa yleiskoneessa (tai ylipäätään) sitä pehmeämpää leivoksesta tulee.
- Gluteenipitoisia jauhoja tulee yleensä hieman enemmän kuin gluteenittomia jauhoja. Suosi jauhoja vaihtaessa grammamäärällä mittaamista.
- Pullaa ja sämpylöitä yms. leipoessa kannattaa pitää periaatetta, että mitä vähemmän jauhoja sitä pehmeämpi lopputulos. Esimerkiksi kannattaa avustaa vedellä muotoilussa, eikä olettaa, että taikina irtoaisi nätisti sormista tai kulhon reunoilta. Jos näin on, voi lopputuloksesta tulla kivikova. Kokemusta on. :)
- Psylliumia ja ksantaania kannattaa käyttää sitkon luomisessa. Toki yleensä jauhoseoksissa on jo nämä valmiiksi mukana.
Kommentit
Lähetä kommentti