MINUSTA

Tervetuloa minun pienoiseen keittokirjaani!

Olen tosiaan Pinja ja tänne keräilen kaikkia reseptejä, joihin olen tykästynyt. Voisin kutsua tätä blogiani, jopa minun omaksi keittokirjakseni. 

Minulle todettiin keliakia vuonna 2012, minkä jälkeen pääsin kunnolla sukeltamaan gluteenittomaan maailmaan. Asia ei kuitenkaan tullut perheelleni uutena, sillä suvussani on todettu enemmänkin kyseistä sairautta. Diagnoosista asti olen aina pitänyt gluteenittomien herkkujen leipomisesta ja alan vasta nyt (2021) hurahtamaan perinteiseen ruuan laittoon. Paheenani on pitkään ollut kuitenkin se, että noudatan aina samoja, tuttuja ja turvallisia reseptejä enkä kokeile uutta läheskään niin usein, kuin olisi hyvä.

Gluteeniton leivonta on oma taitolajinsa, joka vaatii pieniä niksejä, jotta siinä onnistutaan mahtavasti. Asiat, joita vehnällä leivottaessa ei tulisi mieleenkään, täytyy nyt huomioida. Tällaiseksi voisin nostaa esimerkiksi leivosten sitkon tai yleisesti kohotuksen. Gluteenihan luo vehnään sitkoa, joka estää murenemista ja tuo tuotteeseen aivan erilaista kuohkeutta.

Kaikki reseptit, jotka lisään tänne on tehty gluteenittomista ainesosista. En kuitenkaan takaa, että ne olisivat luontaisesti gluteenittomia. Kaura on yksi suosikkiainesosistani.

Idea blogin perustamisesta lähti, kun äitini ja tätini (molemmat keliaakikkoja) ehdottivat, että keräisin ylös kaikki hyväksi todetut reseptit. Näin ne olisivat aina käden ulottuvilla. Idea laitettiin käytäntöön ja tässä sitä vielä 9 vuotta myöhemmin ollaan. 

Toivottavasti löydät jotain kokeilemisen arvoista!
Makunautintoja kaikille!

Rakkaudella,
Pinja (vuodelta 2021)

En pidä tätä blogia muille. 
Tämän blogin 100 % käyttötarkoituksena on kerätä omat suosikkini samaan paikkaan, josta löydän ne helpoiten. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei blogiani saisi jakaa ja etten haluaisi muiden saavan resepteistä samaa iloa kuin minä niistä saan.

Kommentit